tekengebied 37

Evergreen content op Instagram maken

Als we het over evergreen content strategieën hebben, is video en met name gesproken video op Instagram by far een van de sterkste manieren. Bitesize stukjes waarde in combinatie waar jijzelf te zien bent zorgt voor:

Versterking van je personal brand

  • Denken wij hetzelfde? Lijken wij op elkaar? Hebben wij dezelfde waarden? Vragen die mensen zich niet bewust afvragen, maar wel meteen beantwoord krijgen wanneer ze jou horen en zien spreken. “Jouw” mensen zullen je direct volgen en de rest taait af. Beide perfect.
  • De manier om jezelf op een authentieke manier te laten zien. Waar sta je voor? Wat is je kijk op leven en ondernemen? Met video kun je zoveel meer “meenemen” dan in een post.
  • Weinig mensen die er gebruik van maken en dus is het nog steeds een vrij makkelijke manier om eruit te springen

Meer verbinding met de kijker

  • Pas wanneer we iemand horen en zien spreken krijgen we vertrouwen in die persoon, en wordt het “iemand”. Zolang je je blijft verstoppen achter een hele hoop posts weet iemand nog steeds niet wie jij echt bent.
  • Mensen kopen van mensen. Klanten hebben het eerst nodig van je om te weten wat ze aan je hebben voordat ze iets van je zullen kopen.

Mensen zien direct wie je bent, ze kunnen je vibe voelen en weten met één oogopslag of jij iemand bent voor hun of niet. Zowel of ze het leuk vinden om je content te volgen, maar ook of ze bij je willen kopen of niet.

We zien vaak dat we alleen gesproken video’s in onze stories laten zien. De safeplace waar “jouw mensen” al zijn. Maar wil je continu organisch een groter en nieuw publiek bereiken dan zijn Reels the way to go. Zelfs om je eigen volgers te bereiken zijn Reels de manier. 

Waar we na een uur werk onze post binnen 15 minuten weer ondergesneeuwd zien worden, is een gesproken reel een evergreen stuk content die zijn waarde blijft behouden.

Zorg dat je posts en je reels elkaar versterken. Wanneer iemand jou heeft gezien, betekent de rest van je content ook meer.  

De programma’s en app die ik gebruik om reels en content te bewerken deel ik in mijn gratis toolkit: 
The Business Essentials

X, Man

Send